Nieuwsbrief juni 2022

03-06-2022

Het was weer een spannend jaar. Niet alleen met de Covid-19 maar ook met het oplaaiende geweld in de Oekraïne. Natuurlijk kreeg Armenië hier ook veel van mee omdat er veel familie van de Armeense bevolking in Rusland of de Oekraïne woont of werkt. Onze contactpersonen hebben ook familie daar. Met hun konden we berichten uitwisselen hoe het met ze gaat. Gelukkig zijn er ook leuke berichten ontvangen zoals het Kerst-nieuwjaar feest in Lori/Snogh waar onze contactpersoon voor de kinderen een leuk samenzijn had georganiseerd. Zie voor foto's onze website.

Nog steeds hebben de families last van het wegvallen van vader, broer of oom. De familie heeft geen inkomen meer nadat vader, gedood dan wel als krijgsgevangene of vermist is geraakt tijdens deze oorlog. De contactpersonen houden ons op de hoogte. Gelukkig zijn de scholen weer heropend. De afgelopen zomer is er weer een vakantiekamp georganiseerd in de bergen bij Lori/ Snogh. De burgermeester ondersteunt deze plannen. Ook in Gyumri werden er plannen gemaakt voor zomerse uitstapjes. Heeft u onze website al bezocht en de foto’s gezien?

De bedoeling is om ook dit jaar weer een zomerkamp te organiseren door onze contactpersonen in de regio’s Gyumri en Lori.

Wilt u de zomer(daguitjes/kampen) ondersteunen? Een donatie of een periodieke donatie om de zomerkampen jaarlijks te doen plaatsvinden zijn uiterst welkom. Dat kan op rekening NL63 RABO 0127 1851 27 van de Stichting Kinderhulp Armenië onder vermelding van zomerkamp. De stichting is een ANBI instelling waardoor donaties aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting.

Het doel van dit project is om de kinderen een onbevangen en zorgeloos zomerkamp te geven in hun eigen omgeving. In hun eigen gebied zorgen zij met hulp van vrijwilligers ervoor, dat er zo’n 35 kinderen per regio gedurende 14 dagen onbezorgd kunnen genieten van een vakantie in het zomerkamp. Er wordt gezorgd voor goede voeding, rust, gezelligheid, sport en excursies. Dit is alleen maar mogelijk tijdens de zomerkampen. Bij de gezinnen thuis is er het jaar door weinig te eten en moeten de kinderen zich zelf vermaken. Geld voor wat extra’s is er niet. Dit is het enige moment dat de kinderen vakantie hebben.

Dit alles kost veel geld. Elke bijdrage, hoe klein of groot dan ook, zorgt ervoor dat de zomerkampen dit jaar weer door kunnen gaan. Heel veel dank alvast.

Ook zoeken we nieuwe sponsor families, weet u iemand in uw omgeving die maandelijks een familie zou willen ondersteunen? Laat het ons weten.